Sakarya MYO

Okulumuzun Tarihçesi

Sakarya Meslek Yüksekokulu belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek için, 1976 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Yükseköğretim Kurumları hakkında Kararname ile 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde Sakarya Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır. 1992 yılında ise Sakarya Üniversitesi bünyesine alınmıştır.

Genel Bilgiler

Sakarya Üniversitesi’nin çekirdeğini oluşturan bu Yüksekokulda teknik ve sosyal programlarda nitelikli ara elemanlar yetiştirilmektedir. Mezunlar bölgemizdeki ve ülkemizdeki öncü sektörlerde öncelikle tercih edilmektedir.

Yüksekokulumuzda eğitim verilen programlar: Otomotiv Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine Resim Konstrüksiyon, Makine, Elektrik, Seramik, Cam ve Çinicilik, Endüstriyel Kalıpçılık, Çevre Koruma ve Kontrolü, Gaz Tesisatı ve Teknolojisi, Bilgisayar Programlamcılığı, Elektronik Teknolojisi, Mekatronik, Metalurji, Lojistik, İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler, Basın ve Yayıncılık programlarında eğitim öğretim vermektedir.

Yüksekokulumuz Sakarya Üniversitesi Kampus'una yaklaşık olarak 7 km uzaklıkta olup, Sakarya şehir merkezindedir. Şehirlerarası Terminale ve Esentepe Kampüsüne araçla 15 dk mesafededir. Sakarya Meslek Yüksekokulu Atatürk Spor Salonu yanındadır.

Yüksekokulumuzda 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyle yaklaşık olarak 3500 öğrenci öğrenim görmektedir.